Журналістом року в

Журналістом року в "Укрінформі" став власкор Олег Кудрін

Укрінформ
Журналістом року в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" став власний кореспондент у країнах Балтії та Росії Олег Кудрін.

Олег Кудрін приєднався до закордонної кормережі Укрінформу два з половиною роки тому. Майстер репортажу, інтерв'ю та аналітики.

"Глибокий інтелект, літературний талант, особливе почуття гумору Олега як колишнього КВКшника одеської команди, а також здатність працювати у надзвичайно інтенсивному темпі - це досить унікальне поєднання. Ми більш ніж задоволені, що свого часу запросили Олега до Укрінформу", - зазначив генеральний директор інформагентства Олександр Харченко.

Численні публікації Кудріна про ситуацію з українськими політв'язнями в Росії, включаючи інтерв'ю з ними самими (у тому числі з колонії суворого режиму в Республіці Комі з Геннадієм Афанасьєвим), з їхніми адвокатами та родичами, містять достатньо фактажу і деталей, щоб стати основою книги чи якісного кіносценарію, вважають у керівництві Укрінформу.

Творчий конкурс на кращого журналіста в Укрінформі, який в агентстві неформально називають "малою Пулітцерівською премією", було започатковано з приходом нової творчої команди на чолі з Харченком влітку 2014 року. "Хто сказав, що творчий рік може тривати лише від Діда Мороза до Діда Мороза? Чому не може від літа й до літа?" - зауважив тоді гендиректор агентства. Отже, з липня 2014 року в агентстві обирають кращого журналіста місяця, а потім на основі цих результатів визначають журналіста року.

Влітку 2015 року, за підсумками перших 12 місяців існування конкурсу, журналістом року було визнано оглядача агентства Лану Самохвалову. Пізніше, у червні цього року, Національна спілка журналістів України визнала Самохвалову "Журналістом року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-