За півроку півтори тисячі українців попросили притулок у Німеччині

За півроку півтори тисячі українців попросили притулок у Німеччині

Укрінформ
За перше півріччя 2016 року клопотання про притулок у Німеччині подали майже півтори тисячі українців, загалом на розгляді відомств ФРН - більше шести тисяч таких заяв від громадян України.

Про це йдеться у відповіді федерального уряду на запит депутатів Бундестагу від фракції "Союз 90"/Зелені, повідомляє DW із посиланням на католицьке інформагентство KNA.

"За перші шість місяців 2016 року у Німеччині подали заяви на отримання притулку 1474 громадян України ", - зазначається в публікації.

За півроку 1292 заяви були розглянуті, тоді як станом на кінець червня на розгляді Федерального відомства з питань біженців та міграції залишається 6 299 заяв українців про надання притулку. У десяти випадках німецькі чиновники визнали українців біженцями, тоді як кількість відхилених заяв склала 570, йдеться у документі. З січня до травня 107 українських громадян були депортовані.

У 2014 році українці подали 2703 заяви на надання притулку, у 2015 - ще близько 4400. За даними видання Frankfurter Rundschau, минулого року лише у 5,3 відсотка заяв ухвалили позитивне рішення про надання притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-