Восени в Укрзалізниці з'являться вагони-трансформери

Восени в Укрзалізниці з'являться вагони-трансформери

Укрінформ
У 2016 році Укрзалізниця вперше закупить 13 вагонів-трансформерів виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод".

Про це повідомляється в прес-релізі ПАТ "Українська залізниця", наданому в розпорядження Укрінформу.

"У 2016 році Укрзалізниця окрім звичайних купейних вагонів, вперше оновить свій парк вагонами-трансформерами. Загалом із 21 пасажирського вагона, які за замовленням виготовить Крюківський вагонобудівний завод, придбає 13 нових купейних вагонів із купе-трансформерами", - йдеться в повідомленні.

Особливістю та перевагою вагонів-трансформерів є можливість їх використання як на нічних, так і на денних маршрутах поїздів Інтерсіті з комфортабельними кріслами. У нічному режимі вагона нижні і верхні полиці купе (всього 4) використовуються як комфортні спальні місця, а у денному нижні полиці купе легко трансформуються у зручні місця для сидіння.

В Укрзалізниці переконані, що "трансформери" дозволять підвищити ефективність використання вагонів та істотно збільшити їх середньодобовий пробіг.

Як зазначають у прес-службі, перші такі вагони мають бути поставлені Укрзалізниці вже восени. Їх використовуватимуть у нічних та денних поїздах.

Наразі фахівці готують оптимальний маршрут курсування для цих вагонів. Імовірно, що вони обслуговуватимуть новий маршрут Київ – Львів – Івано-Франківськ категорії "Нічний експрес" у нічному сполученні та категорії Інтерсіті – в денному. Графік може складатися таким чином, що у дні пікового попиту маршрут поїзда буде подовжено до курортних міст Ворохта та Яремча, які користуються популярністю серед туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-