У прифронтовому Сєверодонецьку стартував проект «Шлюб за добу»

У прифронтовому Сєверодонецьку стартував проект «Шлюб за добу»

Укрінформ
Міністерство юстиції запустило пілотний проект «Шлюб за добу» у місті Сєверодонецьк Донецької області.

Очільник міністерства Павло Петренко особисто привітав перші три пари, які одружилися за новою процедурою, інформує Урядовий портал.

«Вперше в Україні ви реєструєтеся за новими правилами без бюрократії і з можливістю самостійно вибрати, коли ви хочете зареєструватися, не чекаючи 30 днів для того, щоб створити свою сім'ю», - зазначив міністр.

За його словами, запуск цього проекту саме у Сєверодонецьку є символічним.

«Цей проект - маленький вклад для того, щоб українці не думали про війну, щоб вони жили в мирі, щоб вони одружувалися, народжували дітей і робили нашу країну сильнішою», - підкреслив Петренко.

За даними прес-служби уряду, у перший день дії пілотного проекту шлюб взяли двоє військовослужбовців, які захищають нашу країну в зоні проведення АТО, та ще одна пара - мешканці тимчасово окупованого Свердловська.

Водночас міністр юстиції проінформував, що незабаром проект «Шлюб за добу» буде запущено і в інших українських містах.

«Я дав доручення про старт проекту у наступних містах: 31 липня - в Одесі, 3-го серпня - у Маріуполі, 14 серпня - у Києві, а 19 серпня - у Львові. Дуже важливо, щоб місцева влада відповідально підійшла до реалізації цієї ініціативи, оскільки це наш спільний проект», - зауважив урядовець.

Крім того, він нагадав, що Мін'юст оголосив конкурс для майбутніх сімейних пар. Надіслати історію свого кохання і фото можна на скриньку shlubzadobu@gmail.com <mailto:shlubzadobu@gmail.com>.

«Ми оберемо найромантичніші і найзахопливіші. І я так само особисто привітаю переможців під час запуску проекту в Києві та у Львові», - зазначив Петренко.

Під час візиту до Сєверодонецька очільник Мін'юсту також відвідав місцевий пологовий будинок, де з березня реалізовано ще один важливий соціальний проект - вручення свідоцтв про народження безпосередньо в медичному закладі.

Сьогодні з рук міністра перші документи нових громадян України отримали батьки 6 малюків - 4 хлопчиків та 2 дівчаток.

Петренко нагадав, що нині скористатися даною послугою можна вже у 463 пологових будинках по всій Україні. А з моменту запровадження сервісу отримання свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку свій перший документ за новою процедурою отримали 42 147 новонароджених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-