У ГПУ кажуть, що не допустять рейдерського захоплення готелю

У ГПУ кажуть, що не допустять рейдерського захоплення готелю "Козацький"

Укрінформ
Військова прокуратура не допустить рейдерського захоплення державного майна готелю "Козацький".

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами державного підприємства Міноборони України "Готель "Козацький" в інтересах двох приватних структур, внаслідок чого з держпідприємства незаконно стягнуто кошти в сумі 386,3 тис грн (ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що між ДП "Готель «Козацький" та двома приватними структурами незаконно укладено тристоронній договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора (без створення юридичної особи).

"У подальшому, посадові особи цих товариств звернулися до Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольма та зобов’язали державне підприємство сплатити на їх користь кошти в сумі понад 13,5 млн грн, а також оформити право спільної часткової власності на будівлі готелю приблизною вартістю понад 60 млн грн. Зазначимо, що будь-яке документальне підтвердження щодо ведення спільної діяльності було відсутнє", - підкреслюють у Генпрокуратурі.

У той же час, за позовом військової прокуратури Центрального регіону України судами трьох інстанцій було визнано недійсним договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора: "Однак, незважаючи на це, службові особи цих компаній звернулися до органів державної виконавчої служби про примусове виконання рішення іноземного суду та на даний час з держпідприємства в примусовому порядку незаконно стягнуто грошові кошти в розмірі 386,3 тис грн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-