"Закон Савченко" можуть скасувати у вересні - Геращенко

Укрінформ
Народний депутат України, член фракції "Народний фронт" Антон Геращенко вважає, що у вересні у Верховній Раді піднімуть питання скасування так званого "закону Савченко".

Про це депутат заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я-людина самокритична і шкодую, що голосував за "закон Савченко". Коли цей закон представлявся патріотично, прикриваючись ім'ям Надії, - то голосували за нього, сподіваючись на якісь кращі моменти... Це закінчилося тим, що, наприклад, Шахов (підозрюваний в організації афери "Еліта-Центр" Олександр Волконський (Шахов), - ред.) відсидів у СІЗО 6 або 7 років. Йому тепер за "законом Савченко" фактично це зараховується за 12 років. Його випустили під домашній арешт, він утік, і тепер суд далі не може тривати, не може бути винесений вирок. Цей закон сьогодні шкідливий, я думаю, що у вересні буде ставитися питання про його скасування", - сказав Геращенко.

Нагадаємо: 26 листопада 2015 року Рада прийняла закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Він передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

За даними ГПУ, близько 5 тис. осіб, які вчинили особливо тяжкі та тяжкі злочини, завдяки цьому закону вже вийшли на свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-