Бюджет Київської області став доступним в онлайн-режимі

Бюджет Київської області став доступним в онлайн-режимі

Укрінформ
Київська обласна державна адміністрація відкрила публічний доступ до інформації про обласний бюджет. Це стало можливим завдяки підключенню КОДА до порталу «Відкритий бюджет» у співпраці з Міністерством фінансів України та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос».

Про це повідомляє Київська ОДА.

«Відтепер завдяки впровадженню інноваційних технологій, матеріали про обласний бюджет перебуватимуть у вільному доступі. Кожен користувач мережі Інтернет матиме безперешкодну можливість стежити за інформацією про доходи і видатки столичного регіону, а також можливість побачити, з яких джерел формується бюджет та витрати коштів у відсотковому еквіваленті. Доступність та цілковита публічність завжди було нашим основним кредом у роботі як представників влади. Тому ми будемо максимально долучатися до всіх новацій, які сьогодні запропоновані до реалізації на практиці у напрямку відкритості фінансової складової Київщини», – повідомив Максим Мельничук.

Завдяки спеціальному модулю «Бюджет на карті» портал надає можливість здійснити автоматичне нанесення на мапупланових і фактичних показників видатків бюджету розвитку адміністративно-територіальної одиниці.

Програмне забезпечення, побудоване на основі файлів казначейської звітності, що періодично оновлюватимуться, дозволяє автоматично переносити інформацію на офіційні сайти та представництва обласних державних адміністрацій та міських рад для зручного використання громадянами.

«Сьогодні дуже важливо, аби влада була максимально відкритою для людей. Ніхто не має права обмежувати доступ до публічної інформації, у тому числі, і щодо розподілу бюджетних коштів регіону. Київська область однією з перших серед регіонів України приєдналася до цього проекту, таким чином нам вдалося зробити ще крок до прозорості та відкритості перед громадянами. Будемо сприяти поширенню такої практики на місцях», – сказав перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

Сьогодні до порталу «Відкритий бюджет» крім Київщини вже підключилися Львівська, Житомирська, Дніпропетровська, Одеська та Донецька області. Найближчим часом портал матиме можливість порівнювати бюджети регіонів за різними параметрами.

Довідково: портал «Відкритий бюджет» містить комплекс программного забезпечення, що покликаний допомогти зробити місцеву владу прозорою та підзвітною. Користуючись порталом, органи місцевого самоврядування мають можливість безкоштовно створювати, на основі своєї фінансової та статистичної звітності, візуалізації: місцевих бюджетів, ключових показників діяльності міст, місцевих програм, бюджетного процесу та титульних переліків будівництва та ремонту та в автоматичному режимі публікувати їх на своїх веб-сайтах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-