За спробу підірвати потяг з технікою для АТО диверсант отримає до 15 років

За спробу підірвати потяг з технікою для АТО диверсант отримає до 15 років

Укрінформ
Прокуратура Харківської області направила до Ізюмського міськрайсуду обвинувальний акт щодо місцевого жителя, який готував диверсію на залізниці у напрямку зони АТО.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький.

"Чоловікові віком 48 років інкримінується завершений замах на здійснення вибуху, спрямованого на ушкодження або знищення об'єкту, що має важливе народно-господарське і оборонне значення", - відзначив прокурор.

За його словами, досудовим розслідуванням встановлено обставини справи.

"У квітні цього року чоловік заклав два вибухові пристрої на двох коліях залізничної станції Ізюм, переслідуючи мету зробити неможливим прибуття і розвантаження військової техніки для української армії в зоні АТО. Проте свій намір він не довів до кінця: його затримали співробітники СБУ", - відзначив прокурор.

За його словами, під час огляду місця події вилучені речдоки.

"Це два вибухові пристрої з прикріпленими до них мобільними телефонами, а також телефон, з якого зловмисник планував здійснити виклик для приведення детонаторів у дію", - додав прокурор.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 квітня в Ізюмі затримано зловмисника, завербованого у т.з. ДНР для підривання під'їзних шляхів за винагороду. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту без права на заставу. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-