Одеській митниці закидають підміну майже 60 кіло бурштину

Одеській митниці закидають підміну майже 60 кіло бурштину

Укрінформ
Правозахисники заявляють про підміну на Одеській митниці 59 кг бурштину великої фракції,  вилученого в листопаді минулого року у громадянки України Тетяни Гнідої при спробі перевезення за кордон. 

Про це у середу під час прес-конференції в Укрінформі заявили правозахисники Орина Бойко та Олександр Хворостяний і адвокат потерпілої Ольга Гіда.

"Бурштин був вилучений митними органами у Тетяни Гнідої з порушенням митних правил. За нашими даними,  коли жінка прийшла забирати каміння на склади Одеської митниці, то замість дорогоцінного каменю великої фракції співробітники митниці повернули дрібне каміння, яке можна назвати будівельним сміттям", - зазначила Бойко.

За її словами, орієнтовна вартість викраденого каміння складала близько 9 мільйонів гривень. Правозахисниця запевняє, що кримінальне провадження відносно крадіжки каменю ГУ Нацполіції в Одеській області відкрило лише після численних скарг на бездіяльність правоохоронних органів до вищих органів влади.

"За дивним збігом обставин, практично відразу після виявлення крадіжки бурштину, правоохоронці Одеської області почали активні слідчі дії стосовно членів сім`ї  власниці каменю Тетяни Гнідої. Її колишній чоловік був затриманий правоохоронцями за підозрою у вимаганні. За кілька днів суд випустив його із СІЗО, однак він був знову затриманий  у новій кримінальній справі  - за підозрою у шахрайстві", - додала Бойко.

Вона розповіла, що кримінальне провадження відносно крадіжки  бурштину у Тетяни Гнідої, а також два провадження відносно її колишнього чоловіка,  розслідує один слідчий. І якщо в одній справі  Гніда виступає потерпілою, то в інших двох - її колишній чоловік має статус підозрюваного. Правозахисниця заявляє, що це є засобом тиску на Гніду з боку правоохоронців. 

На думку адвоката потерпілої та правозахисників, наразі неможливе проведення об'єктивного слідства у справі крадіжки бурштину, тому вони звернулися до влади - Генпрокуратури, Адміністрацію Президента, Національного антикорупційного бюро з проханням провести неупередженого та всебічного розслідування інциденту, який стався на Одеській митниці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-