Україна отримала партію американських дронів

Україна отримала партію американських дронів

Укрінформ
За досягнутими раніше домовленостями Україна у середу отримала від США партію безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

"Сьогодні, 27 липня, на виконання раніше досягнутих домовленостей до Києва прибув черговий вантаж міжнародної технічної допомоги від стратегічного партнера України – Сполучених Штатів Америки", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що в рамках програми "Ініціативи з відновлення довіри в Європі" (ERI) американське оборонне відомство передало Збройним силам України значну кількість сучасних безпілотних літальних апаратів RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн доларів США.

Як повідомлялося, днями посол США в Україні Джеффрі Пайєтт наголосив, що США продовжуватимуть надавати Україні допомогу у сфері безпеки та оборони. Наразі сприяння Збройним силам України є одним із пріоритетів зовнішньої політики США на середньострокову та довгострокову перспективи.

Українські Збройні сили вдячні американським партнерам за допомогу у нарощуванні оперативних спроможностей українського війська.

У Міноборони зазначили, що надана допомога є нелетальною, оскільки БПЛА не оснащені озброєнням. RQ-11 Raven – це розвідувальний безпілотний літак вагою менше двох кілограмів, який має цифрову камеру нічного або денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску та невибагливості до майданчика приземлення. Радіус дії – 10 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-