Турчинов про фінансування армії: 5% від ВВП повинно чітко виконуватись

Турчинов про фінансування армії: 5% від ВВП повинно чітко виконуватись

Укрінформ
Оборонний бюджет України на 2017 рік має бути не меншим, ніж у поточному році.

На цьому наголосив секретар РНБО Олександр Турчинов під час сьогоднішньої наради, присвяченої підготовці оборонного бюджету на наступний рік.  

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Враховуючи загрози, що стоять перед країною, ми не можемо зменшити обсяги фінансування сектора безпеки і оборони. Саме тому вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування цього сектора у розмірі 5% від ВВП повинна чітко виконуватись", - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО також наголосив на необхідності компенсувати незабезпечені видатки на оборону поточного року "у зв'язку з невирішеним питанням у парламенті щодо наповнення Спеціального фонду за рахунок заарештованих коштів оточення Януковича".

"Разом з проектом бюджету на наступний рік ми маємо відпрацювати Державне оборонне замовлення на 2017 рік, надаючи перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки тощо", - сказав Турчинов.

Водночас він зазначив, що зарплата військових має збільшитися з урахуванням інфляції, що має бути  підтриманий статус професії військовослужбовця як найбільш престижної та важливої професії в країні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-