Судді «Верховного суду ДНР» загрожує довічне

Судді «Верховного суду ДНР» загрожує довічне

Укрінформ
У Донецькій області поліція заочно притягає до відповідальності суддю так званого Верховного суду ДНР, їй загрожує довічне ув'язнення.

Про це у вівторок повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області.

«Будучи чинною суддею України, 52-річна жінка перейшла на бік терористів і брала участь у засіданні військового трибуналу «Верховного суду ДНР»... Підозрюваній заочно оголошено про підозру за участь у створенні терористичної організації по ст. 258-3 (Терористичний акт) КК України. Ведеться досудове розслідування.

Згідно з чинним законодавством, жінка може бути засуджена заочно. Засуджені за цією статтею караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без неї», - зазначається в повідомленні.

Зазначено, що злочинна діяльність посадової особи задокументована, поліцейські зібрали неспростовні докази провини громадянки. Оперативники ретельно і послідовно відстежували інформацію про діяльність української судді на окупованій території.

У поліції уточнили, що в результаті слідчо-пошукових дій було встановлено, що мешканка Макіївки, яка у 2006 році була обрана на посаду судді Апеляційного суду Донецької області безстроково, у січні 2015 року перейшла на службу до терористів і зайняла посаду «судді Верховного суду ДНР».

У складі терористичної організації підозрювана свідомо вершила долю людей на підставі фейкового «законодавства». Варто зазначити, що в «кримінальному кодексі ДНР» містяться так звані розстрільні статті, які суперечать міжнародному праву.

Поліцейські встановили, що суддя брала участь у засіданні військового трибуналу. Так, у жовтні 2015 року вона брала участь у розгляді кримінальної справи стосовно місцевого жителя - учасника незаконних збройних формувань.

Правоохоронці наголосила, що поліція Донецької області продовжує виявляти та притягати до відповідальності керівників усіх ланок «владних структур» псевдореспублікі. Незважаючи на те, що доступ до окупованої території тимчасово обмежений, оперативники ретельно збирають інформацію про зрадників, причетних до окупації регіону.

Так, в даний час викрито 80 співробітників «судових органів ДНР», констатували поліцейські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-