НАБУ затримало двох екс-посадовців за розтрату 50 мільйонів

НАБУ затримало двох екс-посадовців за розтрату 50 мільйонів

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП у вівторок затримали колишнього в.о. голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Затримані підозрюються в організації корупційної схеми, що призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн гривень (ч.5 ст.191  КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)», - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, посадовці підписали договір про поставку «Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів» 16,6 тисяч тон кукурудзи 3-го класу для ПАТ «ДПЗКУ» за умов повної передоплати. Обом сторонам було достовірно відомо, що зазначений товар де-факто відсутній, відтак Рокитнянський хлібокомбінат не мав наміру виконувати угоду. Менш із тим, ДПЗКУ перерахував на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений.

Наразі із затриманими проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання про обрання ним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Досудове розслідування  триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-