До Росії намагалися вивезти колекцію банкнот та старовинні книги

До Росії намагалися вивезти колекцію банкнот та старовинні книги

Укрінформ
Колекцію старовинних грошових знаків виявили учора в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці. 

Про це повідомляють на офіційному сайті відомства.

«Під час здійснення поглибленого огляду автомобіля Mitsubishi, який прямував на виїзд з України працівники пункту пропуску в коробці серед речей знайшли старовинні банкноти часів Російської імперії 1898 року - 1917 років», - йдеться в повідомлені. 

Власницею виявилась громадянка Росії. Наразі виявлені банкноти вилучені працівниками митниці встановленим порядком.

Водночас у відомстві зазначають, що ще дві старовинні монети часів царської Росії 1816 та 1910 років прикордонники та працівники митниці виявили в пункті пропуску «Катеринівка», що теж на Сумщині. 

«Монети, які громадянка Росії намагалась перемістити через державний кордон оглядова група знайшла в багажному відділенні автомобіля Opel, під час здійснення поглибленої перевірки транспортного засобу», - повідомляють прикордонники. 

Як зазначається у повідомленні, нещодавно прикордонники Сумського загону та працівники митниці виявили в пункті пропуску «Бачівськ» дві старовинні книги 1866 року видавництва. Під час перевірки мікроавтобусу Volkswagen, яким виїжджала до Росії громадянка України, правоохоронці в багажному відділенні виявили старовинні книги релігійного змісту -  «Преподобнаго отца нашего аввы Дорофея душеполезныя поученія и посланія» (1866 року видавництва) та «Священноє Євангеліє». Наразі вилучені книги передали для проведення експертизи на предмет культурної чи історичної цінності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-