Вкладникам іще одного банку-банкрута починають виплати

Вкладникам іще одного банку-банкрута починають виплати

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 26 липня 2016 року розпочинає виплати коштів вкладникам ПУАТ "Смартбанк".

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

"У зв'язку з прийняттям виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) рішення від 25 липня 2016 року №1296 "Про початок процедури ліквідації ПУАТ "Смартбанк" та делегування повноважень ліквідатора банку" Фонд з 26 липня 2016 року розпочинає виплати коштів вкладникам зазначеного банку", - йдеться у повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що для отримання коштів вкладники Смартбанку з 26 липня 2016 року до 6 вересня 2016 року включно можуть звертатися до установ банку-агента Фонду АТ "Таскомбанк". Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутися до установ АТ "Таскомбанк" та пред'явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Як повідомлялося, Національний банк України 21 липня 2016 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Смартбанк. У травні 2016 року Смартбанк було віднесено до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності. Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років структуру власності Смартбанку так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-