Обмін полоненими: Тандіт каже, що в списках бойовиків

Обмін полоненими: Тандіт каже, що в списках бойовиків "мертвих душ" – 333

Укрінформ
Радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що в Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики на переговорах у Мінську.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

«Ми взяли цифру 1102, яку минулого року передали нам у Мінську з того боку, і уважно її проаналізували. З 15 числа Дарина Морозова(так званий уповноважений з прав людини у «ДНР» - ред.) стала говорити про 602 людини, і ми не розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладення, які ще ніде не демонстрував: із цифри 1102 людини 333 особи взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони. 180 осіб вже звільнено, і більшість не захотіли туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. 20 осіб із цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 осіб взагалі не вдалося встановити. А 42 особи, які скоювали злочини, не мають відношення до лінії зіткнення і взагалі до АТО. Тобто це чергова піар-акція, просто «замилюють» нам очі і спеціально говорять про те, що вони хочуть, аби ми віддали усіх. Кого усіх? Ми нікого на вулицях не ловимо, ми діємо тільки у рамках закону», - сказав Тандіт.

Як повідомлялося раніше, процес звільнення полонених на Донбасі заблокували представники незаконних збройних формувань.

У «ДНР» відхилили пропозицію Києва щодо обміну заручниками за принципом 50 бойовиків на 25 українських військових і готові лише обмінювати «усіх на усіх».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-