ЗМІ: Метою вбивць був саме Шеремет – слідство

ЗМІ: Метою вбивць був саме Шеремет – слідство

Укрінформ
Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета схиляється до версії, що метою злочинців був саме він.

Як повідомило DT.UA джерело в правоохоронних органах, про це свідчить попередня інформація, отримана слідчою групою в процесі первинних досліджень тіла та автомобіля загиблого.

"Розрахунок був точний і грамотний. Вибухівки було закладено рівно стільки, щоб вистачило тільки для водія, і не вразило нікого поруч. Якби вибухова хвиля пішла вниз, її б істотно загасило в землі, але вона пішла вгору і вліво. Це було полювання виключно на жертву вбивства", - сказав співрозмовник.

"Якщо б у машині були пасажири, то вони, швидше за все, вижили б. Це говорить про те, що розрахунок був суто на поразку водійського місця, а не на знищення всієї машини", - додав він.

За словами джерела, судмедексперти вже закінчили роботу над тілом загиблого журналіста, і зробили висновки, що смерть настала в результаті несумісних з життям травми і крововтрати.

"Мінно-вибухова травма, смерть настала від великої, швидкої і критичною для життя (1-2 хвилини) крововтрати та шоку. Шансів не було", - сказав співрозмовник.

Журналіст Павло Шеремет загинув рано вранці в середу, 20 липня, в результаті підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану "МкДональдс".

В даний момент слідство розглядає шість версій причин вбивства. Прокуратура Києва озвучила версію, що справжньою метою замаху міг бути не Шеремет, а керівник інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула, якій належав підірваний автомобіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-