Українцям у Туреччині рекомендують завжди мати при собі документи

Українцям у Туреччині рекомендують завжди мати при собі документи

Укрінформ
Громадянам України, які найближчим часом планують поїздки до Туреччини або вже перебувають на її території, радять завжди мати при собі документи, які посвідчують  особу.

Список рекомендацій опублікувало список для у Фейсбуці Посольство України в Турецькій Республіці.

"З 01:00 21.07.2016р. в Турецькій Республіці рішенням президента країни введено надзвичайний стан строком на 3 місяці. Це означає: вводяться окремі обмеження на пересування, проведення мітингів демонстрацій, зібрань; можуть проводитись вибіркові перевірки документів; призупиняються або забороняються різні розважальні заходи; може бути заборонений в’їзд/виїзд окремих осіб з Туреччини; посилюється контроль ЗМІ, окремі з яких можуть бути заборонені або обмежено доступ до них; у разі виникнення відповідних обставин без спеціального дозволу може вилучатись чи конфісковуватись майно", - зазначається у повідомленні.

У зв’язку з цим посольство рекомендує громадянам України не відвідувати місця проведення мітингів та демонстрацій, уникати тривалого перебування в транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні та автобусні вокзали), адміністративних будівлях, неухильно виконувати законні вимоги правоохоронних органів і місцевої влади, стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування.

У разі затримання, потрапляння в ситуацію, яка несе загрозу життю та здоров’ю, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Туреччині за номером телефону: +90 533 307 72 32, e-mail: emb_tr@mfa.gov.ua або Генерального консульства України в Стамбулі за номером телефону: +90 530 612 55 77, e-mail: gc_tr@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-