«Сіра»  Отрадівка без світла 12 днів. Жителі погрожують перекрити трасу

«Сіра» Отрадівка без світла 12 днів. Жителі погрожують перекрити трасу

Укрінформ
У Донецькій області в результаті обриву лінії електропередач без світла залишилося три  населених пункти у "буферній зоні", яка знаходиться за КПВВ "Зайцево", – село Отрадівка та два поселення Миколаївка-1 та Миколаївка-2 (загалом близько 150 осіб).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, обрив стався ще 9 липня, однак досі не був ліквідований, що змусило обурених людей пригрозити перекриттям траси між Горлівкою та Бахмутом.

"Ми дали обіцянку приїхати, зустрітися і виконали її. Люди побачили і зрозуміли, що Збройні Сили України завжди готові прийти на допомогу. Чому себе так безвідповідально поводять районні електромережі, які належать приватній компанії ДТЕК, нам не зрозуміло", - зазначив начальник прес-центру штабу АТО Валентин Буряченко, який зустрівся з місцевими мешканцями.

Коментуючи кореспонденту агентства ситуацію, він зазначив, що на околиці села Отрадного 9 липня обірвало лінію електромереж (близько 400-450 метрів), в результаті чого цей населений пункт та два сусідні поселення залишися без світла.

"Місцеві мешканці звернулися до районних електромереж, які належать приватному підприємству ДТЕК, з проханням відновити їм електропостачання. Але керівництво районних електромереж затягувало, з 9 по 14 липня заявку місцевих мешканців взагалі залишило без розгляду, а потім прислало на штаб АТО прохання, щоб він забезпечив їм розмінування, безпеку. Штаб АТО негайно відреагував, відразу було віддано розпорядження. Був визначений саперний підрозділ, який мав виконувати ці роботи", - наголосив Буряченко.

За його словами, справа залишалася лише за тим, щоб услід за саперами йшли енергетики і відновлювали електромережу. "Але з незрозумілих причин районні електромережі зайняли таку позицію: вимагають від штабу АТО листа, в якому штаб нібито має запевнити, що будуть проведені ці роботи. Тобто замість конструктивної роботи та виконання своїх власних обов’язків, керівництво Бахмутської РЕС зав'язло у нікому не потрібних бюрократичних відписках, а в цей час страждають люди, які доведені до відчаю", - додав начальник прес-центру штабу АТО.

Він зазначив, що військові зі свого боку вичерпали весь свій ресурс впливу і будуть звертатися до керівництва військо-цивільної адміністрації області, щоб та втрутилася для розв’язання проблеми: "Ми ж не можемо під конвоєм привезти цих ресовців".

"Складається враження, що ресовці навмисно це роблять, щоб викликати напругу, невдоволення, іншого як саботаж я розцінювати поведінку керівництва РЕС не можу", - підкреслив В.Буряченко.

Представник військово-цивільного співробітництва у Бахмутському районі також зазначив, що станом на ранок 19 липня представники районних електромереж були готові приступити до роботи, однак потім відмовилися "через погодні умови".

Водночас в самих районних електромережах стали вимагати від штабу АТО письмовий дозвіл на роботи після того, як днями під час відновлювальних робіт в смт Луганське на "розтяжці" підірвався енергетик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-