Чиновника Держпраці залишили за гратами, застава - майже 1,4 мільйона

Чиновника Держпраці залишили за гратами, застава - майже 1,4 мільйона

Укрінформ
За клопотанням Генпрокуратури першому заступнику голови Держслужби України з питань праці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,378 млн грн.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"18 липня 2016 року за клопотанням Головного слідчого управління, підтриманого Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва першому заступнику голови Державної служби України з питань праці, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Водночас ухвалою суду визначено розмір застави в сумі 1 378 000 грн.

Крім цього, зазначеного високопосадовця відсторонено від займаної посади.

Як нагадали в ГПУ, Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітниками Головного управління «К» Служби безпеки України за результатами проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій і обшуків задокументовано факти вимагання та одержання неправомірної вигоди в розмірі 200 тис грн першим заступником голови Державної служби України з питань праці.

Санкція ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-