Вступна кампанія: абітурієнти подали понад мільйон заяв

Вступна кампанія: абітурієнти подали понад мільйон заяв

Укрінформ
В Україні після восьми днів вступної кампанії зареєстровано 1 млн 148,5 тис. заяв абітурієнтів, з яких лише в понеділок подано 192,4 тисячі заяв.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Станом на 8 ранку 19 липня 372 тис. абітурієнтів подали 1 млн 148,5 тис заяв. Таким чином, лише за вчорашній день 59,5 тис. абітурієнтів встигли подати 192,4 тис. заяв. На бакалаврат вже подали документи більше 147 тис. абітурієнтів, що становить приблизно 55% від загальної кількості осіб, що зареєструвалися на ЗНО в цьому році", - йдеться у повідомленні.

Директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров пояснив, що кількість зареєстрованих на ЗНО - орієнтовна цифра для розуміння того, скільки осіб вступатиме в цьому році до вишів.

"Зрозуміло, що не всі подолали поріг "склав/не склав" з потрібних предметів, хтось складав ЗНО для себе і не збирався вступати, зрештою є абітурієнти, що в цьому році вступають до вишів за квотами та не складають ЗНО - лише вступні випробування у вибраному університеті. Таким чином зареєстровані у ЗНО - не точна цифра для оцінки кількості бажаючих вступити на бакалаврат, але для загального розуміння вона підходить", - пояснив Шаров.

Також він зазначив, що вступна кампанія цього року зберігає позитивну динаміку порівняно з минулим роком, адже навіть попри скорочення кількості випускників шкіл на 7%, станом на сьогодні більша кількість абітурієнтів встигли подати документи порівняно з аналогічним періодом вступної кампанії 2015.

Так, за допомогою електронної форми подачі документів абітурієнти вже подали 724,9 тис. заяв. З них 661,6 тис. - заяви на бакалаврат, 57,9 тис. - заяви на магістратуру, 53,3 тис. - заяви на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст". Майже 423,5 тис. заяв було подано в паперовій формі до приймальних комісій вишів.

Заяви на вступ до ВНЗ можна буде подавати ще 9 днів - до 18 години 27 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-