Суд заарештував затриманих за напад на інкасаторів

Суд заарештував затриманих за напад на інкасаторів

Укрінформ
У Запоріжжі на два місяці без права внесення застави заарештовано двох підозрюваних у розбійних нападах на інкасаторів та банки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Клопотання прокуратури Запорізької області щодо обрання запобіжних заходів двом підозрюваним за  ч. 3 ст. 15 п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України задоволено у повному обсязі та рішеннями Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя 17.07.2016 та 18.07.2016 обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави", - йдеться у повідомленні.

Затриманим інкримінують незаконне поводження зі зброєю, розбій, умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене групою, за попередньою змовою, з корисливих мотивів.

Нагадаємо, 15 липня в ході спецоперації Служби безпеки України спільно з Нацполіцією в Запорізькій затримано злочинну групу при спробі пограбувати інкасаторський автомобіль Ощадбанку, що перевозив 3,8 млн гривень. Один із нападників загинув на місці, двох було поранено, ще одного вдалося затримати неушкодженим, а трьом зловмисникам вдалося втекти.

За словами голови СБУ Василя Грицака, банда впродовж тривалого часу, принаймні з 2014 року, здійснювала розбійні напади на банки та інкасаторські машини. Перевіряється причетність членів групи принаймні до десяти таких нападів із застосуванням зброї на території Запорізької та інших областей.

Злочинна група мала камуфльовану військову форму, сучасну амуніцію та зброю у великій кількості. Так, арсенал злочинців налічував окрім пістолетів та автоматів гранати наступальної та оборонної дії, кулемет, гранатомети та навіть протитанкову міну.

Члени цього організованого угруповання принаймні з лютого 2016 року здійснювали розбійні напади на банківські відділення та інкасаторські машини, прикриваючись приналежністю до одного з добровольчих батальйонів.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-