Перша ступінь Falcon 9 успішно приземлилася

Перша ступінь Falcon 9 успішно приземлилася

Укрінформ
Перша ступінь ракети Falcon 9 здійснила успішну посадку після запуску вантажного космічного корабля Dragon до Міжнародної космічної станції.

Про це повідомляється у Твіттері NASA.

Трансляція велася на сайті космічного агентства.

Ракета стартувала о 7.45 за Києвом, а вже о 7.53 перша ступінь зробила плавну вертикальну посадку на мисі Канаверал. Таким чином компанія SpaceX продовжила випробування зі збереження першої ступені ракети для подальшого її використання та здешевлення космічних польотів. На рахунку компанії тепер дві успішні посадки на Землю і три вдалі посадки на плавучу платформу в океані.

Вантажний корабель Dragon штатно відокремився від ракети-носія .

Корабель відокремився від ракети-носія в розрахунковий час, який майже збігся з приземленням першої ступені ракети Falcon 9. Очікується, що в середу Dragon прибуде на МКС і доставить понад дві тонни вантажу, у тому числі перший зі стандартизованих міжнародних адаптерів IDA для автоматичних стикувань з космічними кораблями, а також матеріали для 280 наукових експериментів, роботу над якими веде екіпаж станції.

Повернення корабля Dragon - єдиного космічного апарату, який може доправляти вантажі зі станції на Землю - заплановане на 29 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-