Канада шукає спосіб допомогти українським переселенцям

Канада шукає спосіб допомогти українським переселенцям

Укрінформ
Комітет із питань громадянства та імміграції парламенту Канади підготує звіт щодо шляхів допомоги вразливим групам, серед яких і вимушені переселенці в Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у секретаріаті Комітету.

«Починаючи від меншини сікхів у Афганістані і завершуючи гуманітарною кризою внутрішньо переміщених осіб в Україні – у світі є багато вразливих прошарків населення, які потребують захисту. Комітет проведе триденне інтенсивне вивчення того, що Канада може зробити за допомогою своєї міграційної політики, аби допомогти цим групам», - йдеться у повідомленні.

Парламентарі заслухають доповіді різних сторін: урядовців, представників ООН, а також самих жертв переслідувань. З українського питання виступить нещодавно звільнений політичний в’язень Геннадій Афанасьєв, колишній речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків, керівник організації «Право на захист» Олександр Галків, а також вимушені переселенці.

Триденні слухання розпочнуться вже у понеділок, а їх висновки будуть опубліковані наприкінці вересня. «Наше дослідження допоможе уряду відповісти на гуманітарні кризи, які постають перед внутрішньо переміщеними особами», - сказав глава Комітету Борис Вжесневський.

Нагадаємо, протягом року Канада прийняла близько 30 тис біженців із Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-