Справа ОПЗ: суд взяв перерву

Справа ОПЗ: суд взяв перерву

Укрінформ
Солом'янський райсуд міста Києва переніс на 16 липня розгляд міри запобіжного заходу щодо першого заступника голови Наглядової ради «Нафтогазу» Сергія Переломи, одного з підозрюваних в розтраті коштів Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Таке рішення в п'ятницю виніс суддя Андрій Макуха, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання суду перенесено на 16 липня, початок о 10:00.

В п'ятницю 15 липня засідання суду розпочалося о 13.00.

Захист Переломи одразу заявив про відвід судді Макухи, але суд залишив клопотання без задоволення.

Водночас, сьогодні Солом'янський районний суд міста Києва мав визначити міру запобіжного заходу також першому заступнику директора ОПЗ Миколі Щурикову. Але до нього справа навіть не дійшла.

Як повідомив помічник Антикорупційного прокурора по зв'язках з громадськістю Володимир Гайдаш, обрання міри запобіжного заходу Щурикову відбудеться також 16 липня.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня НАБУ повідомило, що за підозрою в розтраті коштів Одеського припортового заводу затримані топ-чиновник Нафтогазу Сергій Перелома та перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Посадовців затримано в порядку, визначеному у статті 208 КПК України як підозрюваних в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України - «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

САП просить суд про обрання запобіжного заходу для Переломи та Щурикова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 205 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-