DoS-атаки на реєстри Мін'юсту йшли з Росії - Петренко

DoS-атаки на реєстри Мін'юсту йшли з Росії - Петренко

Укрінформ
DoS-атаки на реєстри Міністерства юстиції України здійснювалися з Російської Федерації.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Це була DoS-атака з території Російської Федерації. Ми спільно з спецслужбами і з Державною службою захисту інформації протягом останніх двох діб усе відпрацювали, усі ризики зняті, ніякого несанкціонованого втручання до реєстрів не було. Вони просто через DoS-атаку пробували навантажувати систему і протягом двох діб були певні складнощі з роботою реєстрів, але у контексті того, що щось трохи підвисало", - сказав він.

Так, за словами Петренка, DoS-атаки в Україні відбуваються періодично і здійснюються на різного роду системи державних органів. Він запевнив, що це стандартна практика, особливо під час останніх двох років, коли таких атак побільшало з території РФ.

"Наші спецслужби працюють дуже чітко і одразу включаються у технічний процес. Ми вирішили нашу проблему, яка виникла по DoS-атаці по наших реєстрах протягом менше ніж 24 години", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, днями Акредитований центр сертифікації ключів органів юстиції України атакували хакери. DoS-атака тривала два дні (12-13 липня), весь цей час реєстри Мін’юсту були недоступні, робота з ними була паралізована. Сьогодні Dos-атаки припинились і центр поновив роботу у звичному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-