Прибрати

Прибрати "зайве" з Будинку профспілок обійдеться в 10 мільйонів

Укрінформ
Демонтаж надбудови над Будинком профспілок буде коштувати близько 10 мільйонів гривень.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова Київської організації Національної спілки архітекторів України Вадим Жежерін.

"100-200 тисяч гривень - це дитячі розмови. Це просто кран під'їде на 2 дні і там постоїть. От 200 тисяч доларів я б ще зрозумів. Побудувати 800 кв.м у центрі столиці - це по собівартості приблизно $500-600 на 1кв.м. А демонтувати - ну хоча б половину цієї суми, інакше неможливо. Там мають бути техніка, люди, щоб перевозити все і не порушити конструкцію, потім треба буде знову зробити новий дах, бо він уже порушений", - сказав Жежерін.

Як повідомлялося, у жовтні 2014 року на даху Будинку профспілок, який згорів у лютому 2014 року, розпочалося будівництво. Згодом стало відомо, що два поверхи загальною площею близько 800 квадратних метрів надбудували незаконно. У березні 2015 року у ФПУ запевнили, що реконструкція Будинку профспілок, який постраждав від пожежі під час акцій протесту у лютому 2014 року, передбачає відновлення будівлі. У липні 2015 року з'ясувалося, що незаконні поверхи над Будинком профспілок на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія "Буд Жил-Пром". Незаконну надбудову обіцяли знести в обмін на землю на Хрещатику.

23 березня Вищий господарчий суд зобов'язав Київську міську раду профспілок та ТОВ "Європолекс" демонтувати незаконну надбудову на Будинку профспілок у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-