Парубій про Раду: Тут війна не менш важлива, ніж на фронті

Парубій про Раду: Тут війна не менш важлива, ніж на фронті

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав 90 інтернів із закінченням програми стажування у парламенті та зауважив, що Рада є найбільш ефективним майданчиком для зміни країни.

Про це він заявив під час урочистої церемонії закриття програми стажування у Верховній Раді України 2015-2016 років, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"8 місяців тому ви, молоді хлопці та дівчата з різних регіонів України, вперше переступили поріг Верховної Ради, щоб тут пройти навчання... Парламент - є найбільш ефективний майданчик для того, щоб змінювати нашу країну. В усі часи випробувань молодої України власне парламент був майданчиком стабільності, який дозволяв нам пройти через ці випробування. У парламенті формується нова Україна",- сказав Парубій.

Він також зауважив, що на випускників стажування Верховної Ради покладаються великі сподівання.

"На вас велике сподівання, бо тут йде війна не менш важлива, аніж війна на фронті. Сьогодні ми випускаємо 90 інтернів, 13 з вас отримують сертифікати з відзнакою. Це говорить про те, що ви максимально повно взяли досвід та знання... Вітаючи вас, закликаю до подальшої праці на користь держави. Україна потребує професійних держслужбовців", - заявив Парубій.

Програма парламентського стажування проходить в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USIB. Протягом 8 місяців стажування молоді фахівці в якості інтернів брали участь у розробці законопроектів, організації роботи підрозділів стажування, громадських слухань, різноманітних круглих столів та фахових дискусіях, займалися аналітичною роботою. Ця програма допомагає Верховній Раді залучати до роботи найкращих студентів та випускників вишів, водночас надаючи молодим фахівцям можливість залучитися до законотворчої роботи, здобути практичний досвід, створити передумови для їх професійного зростання й громадсько-політичної діяльності.

На церемонії вручення сертифікатів завершення програми стажування в парламентів був присутній і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-