Коцаба повертається у журналістику - доводити, що не зрадник

Коцаба повертається у журналістику - доводити, що не зрадник

Укрінформ
Руслан Коцаба, якого сьогодні Апеляційний суд Івано-Франківської області  звільнив з-під варти, планує повернутися в журналістику.

Про це він сказав у залі суду, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Якщо чесно, то так», - сказав Коцаба, відповідаючи на запитання про те, чи планує він повернутися до журналістики.

Каже, що на волі найперше спробує пояснити «мільйонам людей, що не зрадник».

Під час судового засідання Коцаба зізнався, що його здоров'я різко погіршало, і йому доводиться приймати багато ліків, аби не допустити крововиливу після інсульту.

У залі суду звільненого Коцабу зустріла дружина Уляна.

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю задовольнив скаргу адвокатів Руслана Коцаби, визнавши його невинним у державній зраді та постановивши негайно звільнити з-під варти.

Прокуратура просила в апеляції для Коцаби 13 років ув’язнення з конфіскацією майна за державну зраду та перешкоджання діяльності Збройним силам України.

У 2014 році, після того, як Руслан Коцаба оприлюднив своє відеозвернення до Президента України «Я відмовляюсь від мобілізації», СБУ звинуватила його у державній зраді та у перешкоджанні діяльності Збройним силам.

Івано-Франківський міський суд розглядав справу Коцаби більше року, допитавши понад 40 свідків. У травні міськсуд визнав винним Руслана Коцабу у перешкоджанні діяльності ЗСУ в особливий період, за що присудив йому 3,5 роки ув’язнення.

Адвокати та підсудний цей вирок оскаржили в Апеляційному суді Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-