ФСБ затребувала списки усіх редакторів сайту

ФСБ затребувала списки усіх редакторів сайту "Эхо Москвы"

Укрінформ
Головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов заявив, що працівники ФСБ запросили список усіх редакторів сайту.

Про це він написав у Твітері.

"Слідчий ФСБ затребував реєстр усіх співробітників (редакторів) сайту  Эха ("справа Піонтковського")", - пише Венедиктов.

За його словами, це зроблено у рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної зі статтею публіциста Андрія Піонтковського, опублікованою на сайті "Эха" на початку року.

Адвокат Піонтковського Марк Фейгін у зв'язку з цим прогнозує: "Справа "Эхо-Пионтковского" набуває розмаху. Чекаю на заочні арешти та заочні суди. Мені буде, де потішити самолюбство".

Як повідомлялося, на початку липня співробітники спецслужби прийшли до офісу радіостанції та вилучили листування редакції сайту "Эхо Москвы" з Піонтковським. За словами співробітників ФСБ, вилучення проводилося у рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної зі статтею Піонтковського, опублікованою на сайті радіостанції на початку цього року. У ній, за твердженням ФСБ, містилися "заклики до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності" Росії.

Сам Піонтковський у лютому залишив країну через можливе кримінальне переслідування у зв'язку зі статтею "Бомба, що готова вибухнути". Незадовго до цього Генеральна прокуратура закінчила перевірку статті, виявивши в ній "ознаки закликів до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності" Росії. Крім того, встановлено, що стаття розпалює ненависть і ворожнечу, а також "принижує гідність за ознакою національності". Генпрокуратура передала матеріали перевірки до ФСБ.

Статтю Піонтковського опубліковано на сайті "Эхо Москвы" 23 січня, наступного дня після мітингу у Грозному на підтримку голови регіону Рамзана Кадирова. У статті стверджується, що в Чечні не дотримуються російських законів.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-