Аваков готовий зустріти в Києві Хресну ходу УПЦ МП

Аваков готовий зустріти в Києві Хресну ходу УПЦ МП

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про готовність запобігти будь-яким спробам дестабілізувати ситуацію в Києві під час прибуття в столицю Хресної ходи 27 липня.

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас достатньо і сил, і рішучості, і волі, і навіть їх занадто багато для того, щоб цю ситуацію (дестабілізацію ситуації в Києві у зв'язку з Хресною ходою УПЦ МП 27 липня - Ред.) врегулювати. Тому киянам нема про що переживати", - сказав Аваков.

Водночас він наголосив: він переживає за те, щоб коли в Києві збереться велика кількість вірян, це може бути деструктивними силами використано для проведення "якогось терористичного акту".

Міністр відзначив, що саме на недопущення такого сценарію спрямовані всі зусилля правоохоронних органів. Він додав, що керівництво правоохоронних органів зв'язалося з керівниками церкви, яка організовує цей хід і "чітко дали зрозуміти свої принципи і свої побажання".

Водночас Аваков закликав радикальні проукраїнські організації "охолонути", наголосивши, що у правоохоронних органів вистачить сил і можливостей, аби припинити будь-яку дестабілізацію.

У свою чергу, заступник глави Нацполіції - глава поліції Києва Андрій Крищенко зауважив, що коли Хресна хода дістанеться 27 липня Києва, в охороні громадського порядку будуть задіяні, крім поліції Києва, сили Національної гвардії. Загальна кількість поліцейських, які будуть задіяні для охорони правопорядку, - близько 2500 осіб.

Очікувана кількість учасників - близько 20 тисяч, про це було заявлено представниками УПЦ МП. Основна маса учасників ходи, які пройдуть Києвом, буде централізовано доправлена з території України автобусами.

"Зараз нам відомо, що близько 150 осіб йде зі Святогірської Лаври і до тисячі осіб - з Тернопільської області. У нас є повна інформація про осіб, які там є. Поки що там немає  ні псковських десантників, ні молодих людей спортивної статури. Переважна більшість це дорослі чоловіки, жінки, які здійснюють паломництво до такого свята, як День Хрещення України-Руси", - уточнив Крищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-