Слідство щодо Кулика триває попри його поновлення через суд – САП

Слідство щодо Кулика триває попри його поновлення через суд – САП

Укрінформ
Рішення апеляційного суду щодо поновлення прокурора сил АТО Костянтина Кулика на посаді не спростовує його підозру по статті "незаконне збагачення".

Про це повідомив "Українській правді" перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

"Вказане рішення апеляційного суду Києва жодним чином не спростовує висунуту САП підозру Костянтина Кулика по статті "незаконне збагачення" та є одним із проміжних судових рішень, які стосуються заходів забезпечення у кримінальному провадженні та дотримання змагальності судового процесу", - зазначив він.

За його словами, розслідування у справі незаконного збагачення Кулика триває.

"САП сподівається на принципову позицію у цьому питанні генерального прокурора, оскільки 01.07.2016 САП внесла на його ім’я рапорт про проведення службової перевірки відносно Кулика за фактом оголошеної йому підозри у незаконному збагаченні. Ця перевірка може відбуватися незалежно від ходу судового процесу", - додав Грищук.

У прес-службі нагадали, що САП просила суд про тимчасове відсторонення Кулика від посади, для того, щоб той не міг застосувати службове становище для перешкоджання кримінальному розслідуванню щодо нього та не мав можливості здійснювати тиск на свідків.

Як повідомлялося, у середу Апеляційний суд Києва поновив Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.

НАБУ займається справою Кулика ще з зими. Причиною є наявність у прокурора АТО та його сім'ї дорогих автомобілів та житла у Києві, які не відповідають його задекларованим доходам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-