Хресна хода: керівників держави просять запобігти провокаціям

Хресна хода: керівників держави просять запобігти провокаціям

Укрінформ
Об'єднані представники 20 громадських організацій звернулися з листом до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням забезпечити в Києві правопорядок під час проведення Хресної ходи, що запланована на 26-27 липня в столиці. 

Про це заявив у середу голова ГС "Всеукраїнської організації інвалідів війни, збройних сил, рятувальників, поліцейських, учасників бойових дій та антитерористичних операцій" Олександр Травянко під час прес-конференції в Укрінформі.

"Вчора ми, ініціативна група в складі 20 громадських організацій, направили листи до Президента України, до Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради з проханням захистити конституційні права громадян під час урочистостей в Києві для запобігання остаточного розколу нації і цілісності Української держави", - сказав Травянко.

Він також додав, що з огляду на ідеї та заклики деяких учасників Хресної ходи та інформацію про можливі провокації, яку оприлюднив Андрій Парубій, активісти занепокоєні організацією правопорядку в ці дні в столиці.  

"Ми, громада України, хочемо почути прості речі від керівників держави, в першу чергу від Президента і Прем'єра, як має проходити хода, як вони (учасники - Ред.) будуть розміщені, де вони будуть розміщені і найголовніше - безпека учасників ходи та тих, хто прийде аби подивитися на ходу", - додав Травянко.

Як повідомлялося,Ппредстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про Хресну ходу. 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської Лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської Лаври на Тернопільщині.

Планується, що 27 липня обидві колони будуть в Києві та зустрінуться на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської Лаври. Все це приурочено до чергової річниці Хрещення Київської Русі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має інформацію, що керівництво Російської Федерації готує провокації в українській столиці на 26 липня, коли хресна хода УПЦ МП дістанеться Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-