Україна ратифікує конвенцію про запобігання насильству щодо жінок

Україна ратифікує конвенцію про запобігання насильству щодо жінок

Укрінформ
Міністерство соціальної політики взяло участь у фінальному заході проекту Ради Європи, присвяченому боротьбі з насильством щодо жінок.

Про це йдеться на сайті Мінсоцполітики.

"За сприяння проекту Ради Європи Мінсоцполітики розробив проект Закону України "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами" та вдосконалив проект Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству", - йдеться у повідомленні.

"Україна, обравши для себе шлях євроінтеграції, взяла на себе зобов'язання ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. І це створить платформу, яка допоможе всім, хто потребує захисту від різних форм насильства", - зазначив заступник міністра соціальної політики Сергій Устименко.

Як повідомляв Укрінформ, статистика домашнього насильства в Україні погіршується. За останні п'ять років поліція фіксує зростання фактів домашнього насильства зі 110 тисяч випадків до 165 тисяч.

У рамках Стамбульскої конвенції в Україні може  кардинально змінитися політика щодо захисту жінок та дітей від насильства. Передбачається заснування спеціалізованих закладів допомоги жертвам домашнього насильства, створення та функціонування цілодобових безоплатних „гарячих ліній" для надання кваліфікованої та конфіденційної консультації постраждалим, проведення досліджень причин та наслідків домашнього насильства, запуск інформаційно-просвітницької кампанії для запобігання насильницької поведінки у сім'ях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-