В Україні потребують покращення житлових умов 650 тисяч сімей

В Україні потребують покращення житлових умов 650 тисяч сімей

Укрінформ
В Україні 650 тисяч сімей потребують покращення житлових умов та нового якісного житла.

Про це на круглому столі "Доступне житло може бути енергоефективним" в Укрінформі заявив перший заступник голови правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний, повідомляє кореспондент агентства.

«Що стосується потреб громадян в житлі, на сьогоднішній день ми маємо більш ніж 650 тис. сімей, які потребують покращення житлових умов, нового якісного житла. Ми маємо 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб, з яких більш ніж 700 тис. потребують забезпечення постійним житлом на території підконтрольній Україні, або відновлення зруйнованого житлового фонду на місцях проведення антитерористичної операції», - сказав він.

За словами Комнатного, ціна проживання у новому будинку значно нижча ніж у старому. У сучасних енергоефективних будинках мешканці економлять на опаленні від 30% до 50% порівняно з власниками старих будинків.

"І громадяни і держава потребують житлового будівництва, але потрібно, щоб житлове будівництво відбувалось з обов'язковим застосуванням енергозберігаючих технологій, щоб у подальшому житло було комфортним та економним для громадян", - відмітив перший заступник правління державного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-