По ягоди з паспортом: українців попередили про нові порядки в лісах Білорусі

По ягоди з паспортом: українців попередили про нові порядки в лісах Білорусі

Укрінформ
В ході сезонного збору дикоросів на території білоруського заповідника «Ольманські болота» українські любителі ягід мають дотримуватися законодавства щодо перетину кордону та мати при собі відповідні документи.

Про це у четвер під час брифінгу в Укрінформі нагадав речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Він повідомив, що сезонний пропуск громадян для збору дикоросів розпочався з 1 липня й триватиме до 10 серпня, другий етап такого пропуску буде відкрито з 1 вересня по 15 листопада.

«Відповідно до двосторонніх домовленостей, прикордонники здійснюватимуть пропуск жителів прикордонних районів щоденно з обов'язковим поверненням на територію України у день перетину державного кордону», - сказав Слободян.

За його словами, на сьогодні пропуск здійснюється в Рокитнівському районі Рівненської області для мешканців 12 населених пунктів України. Для перетину кордону таким громадянам потрібно мати при собі паспорт, довідку місцевої ради, білоруську прикордонну перепустку та квитанцію на оплату відвідування заповідника. Перетин державного кордону громадяни можуть здійснювати лише пішки або на велосипедах.

Речник ДПС наголосив на необхідності для мешканців прикордонних районів ретельно  дотримуватися прикордонних формальностей.

«З 1-го липня у зв'язку з невідповідністю або відсутністю необхідних документів прикордонники не пропустили через кордон понад 620 дорослих та 240 дітей. Щороку у визначених місцях пропуску за сезон оформлюється більше 30 тисяч місцевих мешканців. В той же час минулого року прикордонники не пропустили майже 2300 дорослих та 860 неповнолітніх, які намагалися незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці та журавлини», - сказав речник ДПС.

Порушники правил перетину кордону притягуватимуться до адміністративної відповідальності, і пропуск на територію Білорусі може бути скасовано на весь сезон, попередив Слободян.

Фото: yakarelia.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-