Слідчому поліції загрожує до 10 років - за справи проти майданівців

Слідчому поліції загрожує до 10 років - за справи проти майданівців

Укрінформ
Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого Дніпровського райуправління міліції Києва у справі неправомірних дій щодо учасників Революції гідності у 2014 році.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ. 

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого Дніпровського райуправління міліції м. Києва, який на даний час займає таку ж посаду в Дніпровському райуправлінні поліції за ч.1 ст.364, ч.1 ст.366, ч.3 ст.371, ч.2 ст.372 КК України за фальсифікацію матеріалів справи, незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Слідчим суддею підозрюваного відсторонено від займаної посади та застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває в окремому провадженні, зазначили у ГПУ. Зокрема, 4 липня оголошено підозру ще одному колишньому слідчому цього ж райуправління міліції за ч.1 ст.364, ч.1 ст.366, ч.3 ст.271, ч.2 ст.372 Кримінального кодексу України за аналогічні злочини щодо іншої незаконно затриманої особи.

Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих кримінальних правопорушень (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів).

У ГПУ також нагадали, ч.2 ст.372 Кримінального кодексу України – притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення або їхньою фальсифікацією – карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років.

Як повідомлялося раніше, у вказаному провадженні також притягнуто до кримінальної відповідальності чотирьох слідчих, прокурора прокуратури Києва та заступника прокурора Дніпровського району Києва. Останнього оголошено в розшук і судом надано згоду на його затримання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-