МОЗ має домогтися виділення 183 млн гривень для лікування за кордоном 47 українців - нардеп

МОЗ має домогтися виділення 183 млн гривень для лікування за кордоном 47 українців - нардеп

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я має негайно звернутися до Мінфіну з клопотанням про додаткове виділення 183 млн гривень для лікування за кордоном 47 наших співгромадян, які не можуть отримати необхідної медичної допомоги на батьківщині.

Про це заявила заступник голови комітету ВР України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"При прийнятті бюджету на 2016 рік була вирахувана потреба у фінансуванні державної програми лікування за кордоном на суму 364 млн грн. Але, на жаль, під час ухвалення бюджету на цю програму було виділено лише 202 млн. За період з початку року майже всі ці кошти витрачені. Але станом на сьогодні 47 українців потребують термінових оплат і термінового виїзду за кордон", - сказала Сисоєнко.

Вона зазначила, що ці люди, серед яких є і діти, потребують трансплантації серця, легень, лікування онкозахворювань, чого в Україні їм надати не можуть.

"На жаль, для життя таких людей кожен день має значення. Тому ця програма має бути дофінансована, бо для цих 47 осіб, які зараз офіційно поставлені в чергу Міністерства охорони здоров'я, потрібно ще додатково 183 млн гривень", - наголосила Сисоєнко.

За словами нардепа, в.о. міністра охорони здоров'я має підготувати звернення до міністра фінасів з проханням виділити необхідні кошти на цю державну програму або, можливо, перерозподілити з іншої держпрограми.

Сисоєнко нагадала, що парламентом у першому читанні було ухвалено закон про трансплантацію, наразі створена профільним комітетом робоча група займається його доопрацюванням і підготовкою до другого читання.

"Зараз дуже важливо, щоб парламент нарешті прийняв ті законопроекти, які стосуються сфери охорони здоров'я і щоб медична допомога по трансплантації була можлива в Україні якомога швидше. А поки ця робота ведеться парламентом, ми зобов'язані рятувати кожне життя громадянина України", - резюмувала заступник голови профільного комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-