«Контррозвідник ДНР» відсидить 11 років за транзит зброї з РФ

«Контррозвідник ДНР» відсидить 11 років за транзит зброї з РФ

Укрінформ
Житель Донецька, який у терористів займав посаду заступника командира підрозділу контррозвідки «міністерства держбезпеки «ДНР», засуджений на 11.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«За ведення агресивної війни проти своєї країни і співпрацю з терористами заступник командира підрозділу контррозвідки так званого міністерства державної безпеки (МДБ) «ДНР» проведе за гратами 11 років», - заявили в прокуратурі.

Під час судових слухань у Дзержинському міському суд Донецької області встановлено, що 42-річний житель Донецька у травні 2014 року за власною ініціативою вступив до складу терористичної організації «ДНР», зайнявши посаду заступника командира підрозділу контррозвідки під назвою «КОТ» так званого міністерства державної безпеки «ДНР».

"До його обов’язків входило транспортування з території Російської Федерації до м. Донецька та розподілення між бойовиками вогнепальної стрілецької зброї, гранатометів та гранат. Крім того, посібник терористів здійснював формування та підготовку диверсійних груп з метою подальшого вчинення терористичних актів та диверсій на території м. Маріуполь Донецької області, організовував та безпосередньо приймав участь у виявленні осіб, які здійснювали диверсійну діяльність відносно так званої «ДНР» на території м. Донецька", - йдеться у повідомленні.

У червні 2015 року чоловіка затримали співробітниками правоохоронних органів України та заарештували.

 У ході судових слухань чоловік своєї провини не визнав, але вину обвинуваченого у суді повністю доведено, зазначили в прокуратурі.

За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) та ч. 1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України суд призначив терористу покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-