Справа збитого Іл-76: Плотницькому заочно оголосили підозру

Справа збитого Іл-76: Плотницькому заочно оголосили підозру

Укрінформ
Ватажку терористичної організації «ЛНР» Ігорю Плотницькому заочно повідомлено про підозру у скоєнні терористичного акту у справі про збитий пыд Луганськом літак Іл-76 з українськими десантниками на борту.

Про це розповіли на брифінгу заступник прокурора Дніпропетровської області Юрій Черкашин та начальник слідчого відділення ГУ СБУ в області Ілля Вдовін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У кримінальному провадженні, відкритому за статтею терористичний акт, заочно повідомлено про підозру трьом особам: Ігорю Плотницькому - голові терористичної організації «ЛНР», який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», Андрію Патрушеву - командиру батальйону «Зоря» (на той час - заступник командира батальйону «Зоря») та Олександру Гурєєву, який на час скоєння злочину командував незаконним збройним формуванням «Вітязь», - зазначив Черкашин.

За словами Вдовіна, оскільки предметом розслідування є злочин проти національної безпеки, а підозрювані перебувають за межами підконтрольної Україні території, то правоохоронцями отримано дозвіл на проведення щодо них спеціального розслідування, яке передбачає можливість проведення слідчих та процесуальних дій за відсутності підозрюваного та за обов’язкової участі адвокатів.

Названих осіб оголошено у розшук, також отримано ухвали слідчих суддів на їх затримання з метою приведення для обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2014 року під час заходу на посадку в аеропорту м.Луганськ переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак Іл-76 Збройних сил України. Тоді загинули дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців, що прямували на ротацію.

Справа щодо катастрофи літака Іл-76 розглядається у Павлоградському міськрайонному суді, підозрюваним у ній є перший заступник керівника антитерористичної операції, заступник начальника Генерального штабу генерал-майор Віктор Назаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-