Наступного року суттєво підвищиться фінансування військової освіти - Полторак

Наступного року суттєво підвищиться фінансування військової освіти - Полторак

Укрінформ
Наступного року в Україні планують суттєво підвищити фінансування військової освіти.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час брифінгу в Житомирі.

"2016 рік є роком активної фази реформування Збройних Сил України. Ми поставили перед собою амбітні плани і завдання щодо його завершення до 2020 року. Щодо військової освіти, у нас визначені базові військові навчальні заклади, які готують спеціалістів за різними видами Збройних Сил. Я думаю, що наступного року ми сутєво підвищимо фінансування військово-навчальних закладів. Хоча на сьогодні, порівняно з минулим роком, воно вже є вищим", - сказав Полторак.

За його словами, наприклад, для Харківського університету військово-повітряних сил лише цього року закупили близько восьми сучасних тренажерів, де можна готувати льотчиків гелікоптерів і літаків. Для розвитку інфраструктури та навчально-матеріальної бази Академії сухопутних військ додатково до бюджету, який був, виділили 50 млн грн.

"Ми також плануємо збільшити кількість бюджетних місць у військово-навчальних закладах. Бо ще півтора року тому чисельність Збройних Сил становила 150 тисяч осіб. Сьогодні це - 250-260 тисяч військовослужбовців. Залежно від мобілізації-демобілізації нам не вистачає кадрових офіцерів. На базі ж Житомирського військового інституту можна створити сучасний центр підготовки фахівців за вузькопрофільними спеціальностями", - пояснив міністр.

Він зазначив, що до 2018 року планується завершення реформування Міністерства оборони. При цьому, з його слів, змін зазнають усі підрозділи, органи управління і навіть напрямки діяльності профільних відомств і ЗСУ.

Сьогодні в Житомирі міністр оборони Степан Полторак представив нового начальника Житомирського військового інституту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-