Українські біотехнологи відновили добровольцю розтрощену під Пісками ногу

Українські біотехнологи відновили добровольцю розтрощену під Пісками ногу

Укрінформ
Українські лікарі-біотехнологи відновили розтрощену важким пораненням ногу 19-річного добровольця.

Про це пише Всеукраїнський центр волонтерів.

"Українські лікарі-біотехнологи завершили відновлення розтрощеної важким пораненням ноги 19-річного добровольця Ігоря. Останньою процедурою у гомілково-ступневий суглоб хлопця ввели мононуклеари. За словами лікарів, це дозволить швидше відновити функції суглобу. Залишився лише контрольний огляд та рентген. Фінансування лікування хлопця забезпечили волонтери People’s Project завдяки благодійним внескам Народу України", - зазначили у Центрі.

Як виявилось, 19-річного Ігоря було поранено на передовій у селищі Піски, що впритул до Донецького аеропорту.

"13 вересня 2015 року, Ігор у складі групи швидкого реагування виконував бойове завдання. За 300 метрів від позицій російських терористів бійці підірвались на двох ворожих розтяжках. Ігор отримав багато осколкових ран. На щастя, усі троє були вдало евакуйовані бійцями ДБ ОУН та 93 ОМБр ЗСУ", - пишуть волонтери.

До проекту “Біотех-реабілітація поранених“ Ігор потрапив із діагнозом “закритий багатоуламковий перелом правої великогомілкової кістки на межі верхньої та середньої третини та в ділянці дистального метаепіфіза, зовнішня ротація дистального фрагменту правої гомілки та стопи, асептичний некроз таранної кістки”.

За три місяці лікування традиційними методами у державних медичних установах великогомілкова кістка не зрослась. Крім того, кістка була від початку неправильно співставлена, тому у разі зрощення нога була б вивернута назовні. Також у Ігоря почався асептичний некроз таранної кістки. Це загрожувало загибеллю тканин кістки і, як наслідок, непрацюючим суглобом та вкороченням ноги. Такі ускладнення могли призвести до втрати опороздатності ноги.

Лікування Ігоря в рамках проекту “Біотех-реабілітація поранених” розпочалося у січні 2016 року. Протягом першого етапу був проведений забір клітинного матеріалу з крила клубової кістки та малогомілкової кістки, а також вирівнювання вісі та металоостеосинтез великогомілкової кістки.

Основна операція у рамках другого етапу була виконана 16 березня, коли пораненому Ігорю ввели 3D-гель з чипсами остеопластичного матеріалу та аутологічними стовбуровими клітинами у місце асептичного некрозу таранної кістки. Після гарних результатів на контрольних рентгенівських знімках бійцю зняли апарат.

Як наголошується, кошти на лікування Ігоря волонтери People’s Project зібрали лише завдякі благодійним внескам небайдужих українців.

Фото: peoplesproject.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-