На Вінниччині військовослужбовців судитимуть за зраду

На Вінниччині військовослужбовців судитимуть за зраду

Укрінформ
На Вінниччині судитимуть 6 військовослужбовців за дезертирство та державну зраду - вони не прибули з тимчасово окупованої території АР Крим до пунктів дислокації на материковій частині України, та в подальшому перейшли на бік країни агресора - Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"У червні 2016 року військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України до суду направлено обвинувальні акти стосовно 6 військовослужбовців, які не повернулися з тимчасово окупованої території АР Крим та переховуються від правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що військовослужбовці Збройних Сил України не прибули з тимчасово окупованої території АР Крим до пунктів дислокації на материковій частині України, та в подальшому перейшли на бік країни агресора - Російської Федерації. Крім того, вони надали російським військовослужбовцям допомогу у захопленні військового майна, що належить ЗСУ.

Дії військових кваліфіковано за ст.111 (державна зрада) та ст.408 (дезертирство) КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-