Малолітній «ДНРівець» здався СБУ

Малолітній «ДНРівець» здався СБУ

Укрінформ
Неповнолітнього мешканця Донеччини, який приєднався до незаконних збройних формувань під впливом російської пропаганди, повернула до мирного життя програма СБУ "На тебе чекають вдома". 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Побоюючись кримінальної відповідальності, юнак майже два роки переховувався від правоохоронців. Зрештою він вирішив довіритися програмі СБУ «На тебе чекають вдома» та добровільно повідомив органи правопорядку про свою участь у діяльності НЗФ", - йдеться у повідомленні.

За словами юного бойовика, у липні 2014 року він пройшов курс початкової військової підготовки та чергував на одному з блокпостів. Проте, вже через місяць він зрозумів всю хибність ідей т.зв. «русского міра» та залишив бойовиків.

Уточнюється, що достовірність наданих відомостей перевіряється в рамках кримінального провадження. В разі їх підтвердження, хлопця буде звільнено від кримінальної відповідальності.

Варто зауважити, Служба безпеки України у 2015 році розпочала програму повернення на підконтрольну територію України громадян, які добровільно відмовилися в участі в т.зв. "ДНР/ЛНР". Програма розповсюджується на осіб, які готові добровільно відмовитися від участі у терористичній діяльності та співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участі у вбивствах, катуваннях, згвалтуваннях та інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України.

Лише за 2015 рік через добровільну відмову від участі у незаконних збройних формуваннях, щире каяття та співпрацю з правоохоронними органами, українськими судами звільнено від кримінальної відповідальності понад 60 осіб. Усі вони нині знаходяться у своїх родинах. Рішення судів оприлюднені на сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-