Суд відпустив Протаса під заставу

Суд відпустив Протаса під заставу

Укрінформ
Солом'янський суд обрав запобіжний захід для головного санітарного лікаря України Святослава Протаса у вигляді застави у розмірі 300 мінімальних зарплат.

Таке рішення в суботу ухвалила суддя у справі Олена Калініченко, повідомляє ТСН.

Згідно з рішенням суду Протас упродовж 5 днів має внести заставу у розмірі 413 тисяч 440 гривень.

Прокуратура заявила про намір оскаржити це рішення. Державне обвинувачення просило взяти Протаса під варту на два місяці, обгрунтовуючи це тим, що, перебуваючи на волі, він може впливати на свідків, знищувати докази або ж, маючи закордонний паспорт і відкриту Шенгенську візу, втекти за кордон.

Сторона захисту також планує оскаржити сьогоднішнє рішення Солом'янського суду в апеляційній інстанції. Адвокати просили більш м'якого запобіжного заходу для свого підзахисного - особисте зобов'язання.

На початку судового засідання суддя задовольнила клопотання адвокатів Протаса і заборонила вести відетрансляцію процесу в прямому ефірі.

Як відомо, 30 червня правоохоронці затримали головного санітарного лікаря України Святослава Протаса та начальника департаменту Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександра Чепурного. Їм інкримінується впровадження злочинної схеми з розкрадання великої суми бюджетних коштів. Детективи Національного антикорупційного бюро провели 44 обшуки у 20 регіональних СЕС України і допитали 19 головних санітарних лікарів областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-