Геращенко хоче взяти Лихоліта на поруки

Геращенко хоче взяти Лихоліта на поруки

Укрінформ
Ірина Геращенко заявила, що підпише запит про взяття Лихоліта на поруки.

Про це перший віце-спікер на писала у Facebook.

"Я зараз далеко від Києва, і мене дуже вразила новина про запобіжний захід Валентинові Лихоліту з "Айдару". В понеділок я з колегами, з якими знаю Валентина вже майже два роки, підпишу депутатське звернення з проханням узяти Батю на поруки", - написала Геращенко.

Вона повідомила, що познайомилася з Лихолітом у страшному серпні 2014, поблизу Щастя. "Тоді Батя і його хлопці вивозили поранених з-під Лутугіно, і ми навіть віддали їм свій автобус, щоб вони могли виїхати на рейд. Потім ми передали Баті і його батальйону машину, яку меценати просили нас віддати на передову. "Айдар" (бійці - ред.) Баті реально були на передовій і потребували підтримки технікою. До речі, на передовій, у найстрашніші дні літа 2014-го Валентин поводився інакше, ніж Мельничук, який тепер депутат. Війна прожектором висвічує головне в людині, насправді. Нам тоді на контрасті дуже запам'яталася позиція Баті, він вимагав від своїх хлопців дисципліни, до приїжджих був жорстким, але коректним, не хамив, як дуже багато інших комбатів", - написала нардеп.

Геращенко зауважила, що війна - страшна річ, там усяке буває... і якщо герої причетні до криміналу, вони мають теж відповідати згідно із законом.  "Але хочеться вірити, що Батя, афганець, воїн, що пройшов найстрашніші дні українсько-російської війни, не причетний ні до чого такого, за що має бути запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а не іншого, більш м'якого. Дуже хочеться в це вірити, і тому я підпишу запит про взяття Лихоліта на поруки".

Віце-спікер також додала, що, віддаючи повагу ролі добровольчих батальйонів у перші місяці страшної війни, повністю підтримує позицію, що "в армії має бути жорстка вертикаль, дисципліна, і що всі батальйони мають бути виключно частинами офіційних силових структур, а не самодіяльними месниками. Анархії й самодіяльності в армії і на війні бути не може".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-