2 липня: найголовніше вночі

2 липня: найголовніше вночі

Укрінформ
Чекаємо на стовідсоткову футбольну сенсацію. І зводимо,нарешті,«туалети»

23:26 Більшість українців мріють бути керівниками (опитування)

Більшість жителів України мріє стати керівниками. Так, 4 із 5 погодилися б на керівну посаду, навіть якби точно знали, що їхньої кваліфікації та досвіду недостатньо.

 Про це повідомляє міжнародний кадровий портал hh.ua, посилаючись на дані свого опитування.

Водночас лише 6% упевнені, що впоралися б з обов'язками начальника краще, ніж їхній нинішній бос.

При цьому кожен другий стверджує, що зможе швидко навчитися і взяти ситуацію в свої руки. Майже третина відповіли, що знайдуть способи і потрібних спеціалістів та обов'язково впораються.

«Кожен сьомий не настільки впевнений у своїх силах, тому вважає за краще зачекати і напрацювати досвід. Лише троє зі 100 відповіли, що просто не хочуть бути керівниками, і лише один зі 100 не погодився б з тієї причини, що любить свою теперішню роботу», - підкреслює hh.ua.

Укрінформ: Це опитування зовсім не показує, якими жадібними є українці, якщо хочуть у начальники навіть тоді, коли розуміють, що відповідної кваліфікації у них бракує. Навпаки, українці цілком правильно оцінюють власні можливості. Просто вони бачать, що їхні чинні начальники теж  (четверо з п’яти) не мають потрібної кваліфікації, а, отже, вони теж можуть не гірше за них керувати.І нічого чекати і напрацьовувати досвід, якщо некваліфікований начальник вже отримує начальницьку зарплату. Звичайний реалізм і адекватна оцінка ситуації.

23:45 Під Одесою зведуть сміттєпереробний завод

Одеський міський голова Геннадій Труханов і представник південнокорейської компанії "OhbHoldings" ХоКіенг Кім підписали у п'ятницю меморандум про співпрацю у спорудження під  Одесою сміттєпереробного заводу.

Укрінформ:Повідомлення про відкриття чи про плани відкриття сміттєпереробного заводу – це насправді дуже й дуже гарні для нас новини. Нормальний господар, розпочинаючи якесь нове масштабне будівництво,завжди спочатку ставить туалет типу сортир. Так має бути і на великому будівництві під назвою «перебудова України».Тобто, зводячи «туалет» для мільйонного міста, ми, нарешті, показуємо, що поступово стаємо нормальними господарями свого українського дому.

23:55 Вельс сенсаційно обіграв Бельгію у чвертьфіналі Євро-2016

Дебютанти фінальних стадій чемпіонатів континенту - футболісти  збірної Вельсу перемогли команду Бельгії (3:1) в 1/4 фіналу Евро-2016,  що триває у Франції, ставши другими півфіналістами турніру.

Тепер валлійці 6 липня у Ліоні у півфіналі Євро зустрінуться зі збірною Португалії, яка напередодні в серії пенальті здолала команду Польщі (5:3, ігровий час - 1:1).

Інша півфінальна пара, яка зіграє 7 липня в Марселі, визначиться після матчів Німеччина - Італія (2 липня, Бордо) та Франція - Ісландія (3 липня, Сен-Дені).

Укрінформ: На кожному фіналі футбольного чемпіонату світу чи Європи до числа восьми найкращих обов’язково потрапляє команда, від якої цього ніхто не чекає (відповідно, котрийсь з фаворитів обов’язково ганебно провалюється). Не кожного разу, лише зрідка, така команда пробивається до півфіналу. Тобто, якщо Ісландія завтра раптом здолає Францію, ось лише тоді матимемо справжню стовідсоткову сенсацію – у четвірці кращих буде одразу два «новачки». А поки що успіх Вельсу з розряду «подібне вже траплялося».

00:31 Росія виділила гроші на боротьбу з "росієфобією"

Міністерство культури Росії оголосило конкурс на написання науково-дослідницької роботи на тему протидії світовій «росієфобії/дерусифікації».

Техзавдання розміщене на офіційному порталі держзакупівель РФ.

«Актуальним для Росії викликом є посилення росієфобського дискурсу на сучасному історичному етапі. Суттєво посилюється риторика щодо Росії західного політичного істеблішменту», - йдеться в документі.

Тема замовленої науково-дослідної роботи визначена наступним чином: «Технології культурної дерусифікації (росієфобії) та державно-управлінські відповіді на виклик». В технічному завданні до закупівлі йдеться, що мета роботи - виявлення факторів «культурної дерусифікації Росії (росієфобії), у тому числі в світі» і формування державно-управлінських пропозицій щодо протидії «інформаційним потокам і іншим впливам».

У роботі повинні бути досліджені «феномени фобій», розглянуто «феномен росієфобії в контексті світових фобійних систем», виявлено росієфобські компоненти у викладанні історії та дано опис культурних складових історичних агресій проти Росії. В результаті дослідження повинні бути отримані практичні рекомендації протидії дерусифікації і росієфобії як у Росії, так і в світі.

Загальна вартість держконтракту - 1,9 мільйона рублів. Заявки на участь у конкурсі будуть прийматися до 25 липня.

Укрінформ: Оскільки саме в Україні, з одного боку, сьогодні найбільше розквітла ця «росієфобія», і саме в Україні, з іншого боку, найбільше індивідуумів та організацій, чий «фах» - захист і просування «русского мира», то ці майже два мільйони рублів однозначно мали б дістатися громадянам України – членам  російської «п’ятої колони» в Україні (ще б якась копійка потрапила до українського бюджетуу вигляді податків).Однак, на жаль, цього не станеться. Нашим «захисникам Росії» у Москві напевне відмовлять, справедливо вказавши на необхідність дотримання конспірації, а також на те, що вони і так вже «про…ли» неймовірну кількість рублів без бажаного результату.

03:34 Луценко запропонував угоду фігурантам «справи Курченка»

Генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи рішення Апеляційного суду залишити без змін рішення про арешт Олександра Кацуби із заставою 450 млн.грн., повідомив, що пропонує йому угоду зі слідством.

Про це Луценко написав у Facebook.

«Пропоную цьому та іншим фігурантам справи Курченка піти на передбачену законом угоду з слідством, дати правдиві покази на організаторів злочинного угрупування", - написав Луценко.

Кілька учасників злочинної організації олігарха-втікача Сергія Курченкавже погодилися на співпрацю зі слідством і надали відповідні фінансові документи угруповання, які майже два роки зберігалися в одному з гаражів у Харкові.

Укрінформ:Навіщо Луценко пропонує Кацубі угоду так, щоб усі про це знали? За логікою, спочатку Кацуба мав би погодитися, дати цікаві свідчення, а вже потім можна публічно повідомляти про цей успіх правоохоронців на радість чесним громадянам і острах усіх ще не заарештованих корупціонерів. Може, Генпрокурора просто не допускають до заарештованого, і він не має змоги зконтактуватися з ним інакше, як через Facebook? Неможливо в це повірити. Отже, найімовірніше, Луценко задумав і реалізовує якусь хитру комбінацію проти організованих злочинних угруповань. Хай вона буде успішною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-