Харківський суд вже другу добу обирає запобіжний захід Александровській

Харківський суд вже другу добу обирає запобіжний захід Александровській

Укрінформ
Київський райсуд Харкова, де відучора триває вирішення питання про обрання запобіжного заходу для затриманої за підозрою в сепаратизмі та підкупі екс-нардепа України від КПУ Алли Александровської, дозволив їй на час слухання вийти з-за грат до зали засідання.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник прокурора Харківської області Віта Дубовик. З відповідним клопотанням до суду звернувся адвокат.

"Клопотання захисту про скасування тримання підозрюваної за гратами в залі суду задоволено", - наголосила Дубовик.

Александровська, стало відомо, зайняла місце в залі поряд зі своїм адвокатом.

За словами адвоката Олександра Шадріна, захист обгрунтував своє клопотання відносно грат недостатньою тяжкістю злочину підзахисної.

Як сказала сама Александровська, підтримуючи клопотання, не доведено, що вона "особливо небезпечний злочинець, якого треба ізолювати від суспільства".

За її словами, минулу ніч вона провела в лікарні через високий тиск.

Зараз прокурор почав оголошувати клопотання про обрання для підозрюваної запобіжного заходу.

На вході до зали стоять кілька співробітників СБУ в масках. Ще двоє - всередині.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 червня Київський райсуд Харкова через п'ять перерв у зв'язку з розглядом клопотань захисту не обрав запобіжний захід для  Александровської, підозрюваної у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави та наданні неправомірної вигоди посадовцю. Закон передбачає для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тобто в СІЗО, без права на заставу. За сукупністю провини їй загрожує 10 років в'язниці. Її сину Олександру підозру оголошено заочно, він в розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-