Лише половина вимушених переселенців знайшли роботу - МОМ

Лише половина вимушених переселенців знайшли роботу - МОМ

Укрінформ
Проблеми з житлом та працевлаштуванням залишаються найважливішими для близько половини внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, на території України.

Про це йшлося на конференції "Відновлення на Сході України: як відбувається об'єднання та інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громадах", організованої Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та вимушено переміщених осіб за підтримки урядів Японії та Норвегії

"Проблеми з житлом та працевлаштуванням залишаються найбільшими бар'єрами на шляху інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Лише трохи більше половини тих, хто працював до моменту переселення, змогли знайти роботу на новому місці, і 40% опитаних ВПО свідчать, що їм доводиться економити навіть на харчуванні. Близько 70% переселенців винаймають житло і скаржаться на його високу вартість", - йдеться в матеріалах досліджень МОМ, що були роздані журналістам під час конференції.

Варто зауважити, серія досліджень з інтеграції переселенців, нещодавно розпочата Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Із початку кризи на Донбасі МОМ, за підтримки міжнародних донорів, надала допомогу понад 100 тисяч осіб, що постраждали внаслідок конфлікту. 

Наразі робота МОМ сфокусована на створенні можливостей доходу для ВПО та громад, що їх приймають.

Ці зусилля включають бізнес-тренінги, які було проведено  для понад 5,5 тисячі переселенців. Крім того, понад 3300 бенефіціарам було надано гранти на обладнання та професійне навчання  понад .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-