Міносвіти винесе на громадське обговорення нові програми початкової школи

Міносвіти винесе на громадське обговорення нові програми початкової школи

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України розпочало перегляд програм початкової школи, щодо яких наразі надходить найбільше скарг та зауважень.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час прес-конференції у рамках заходу, присвяченого приєднанню України до Програми міжнародного оцінювання учнів PISA-2018, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз розпочали на відкритій платформі перегляд програм початкової школи. Тому що сьогодні ми маємо найбільше скарг саме на початкову школу, у якій діти дуже швидко втрачають інтерес до навчання і яка хибує перевантаженням теоретичною інформацією", - зауважила вона.

На переконання міністра, саме тут буде найбільш продуктивним впровадження компетентністного підходу. 

Наразі, за її словами, відбулося перше обговорення цих програм - лише за кілька тижнів МОН отримало 5,5 тисячі коментарів експертів, вчителів та батьків. 

"Ми збираємося в суботу у міністерстві представити попередні результати цього обговорення, провести консультації з Національною академією педагогічних наук і після цього, я сподіваюся, що на початку серпня ми вже винесемо ці переглянуті програми на громадське обговорення", - наголосила Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-